gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

78466543 587203328782587 5215937665857224704 n

В навечерието на един от най-големите християнски празници – Рождество Христово, класните стаи в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Малко градище се изпълниха с щастливи усмивки и настроение. Децата от училището получиха коледни подаръци, достигнали до България, благодарение на международната благотворителна организация „Раунд тейбъл“ / „Round table“/. Изненадите са подготвени от хиляди немски деца, които са се включили в благотворителната кампания, за да зарадват с подаръци за Коледа свои връстници от България.

Всеки пакет е с различно съдържание - играчки, лакомства, дрехи, обувки, флумастери, книжки и др. Немските деца самостоятелно са подготвили подаръците, опаковали са ги, и едва тогава са ги предоставили на благотворителната организация. На всеки пакет е отбелязано за момче, или за момиче е предназначен и каква е подходящата възраст на детето, което да го получи.

Освен учениците от училището, подаръци получиха и малките деца от детската градина в селото, както и подрастващи от селата Лозен, Белица и Вълче поле.

Трифон Василев, който е родом от с.Лозен, е представител на благотворителната организация „Раунд тейбъл“ . Негова е идеята тази година, с подаръци за Коледа да бъдат зарадвани деца от Община Любимец. Със съдействието на кмета на общината Анастас Анастасов бе създадена необходимата организация за осъществяване на инициативата.

IMG 7444

При пристигането си, представителите от екипа на организация „Раунд тейбъл“ се срещнаха със Заместник-кмета на общината Тодор Милев, с когото споделиха идеите и целите на организацията, разказаха за работата си по места и за бъдещите си проекти. Г-н Милев увери гостите, че общинският екип винаги е готов да съдейства при организирането на благотворителни инициативи.

Г-н Василев и немските му колеги лично подариха Коледните пакети на децата. Вълнението и радостта в очите на всяко от тях бяха искрени и неподправени. Организаторите на инициативата на общинско и национално ниво ще продължат да работят съвместно и през следващите години.

 

Снимки от кампанията