gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 6664Основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в с. Малко градище е поредното учебно заведение в община Любимец, което изцяло промени визията си. В рамките на три месеца, външната част на сградата е изцяло обновена. Направена бе топлоизолация, нова мазилка и боядисване, монтирани са нови улуци и водосточни тръби, смени се дограмата на всички прозорци и врати, изградена е отоплителна инсталация със самостоятелен котел на биогориво – пелети, а печките, пригодени за отопление с твърдо гориво, останаха в 150 годишната история на училището.

Дворът също е с нов дизайн. Старите и изпочупени плочки се демонтираха и на тяхно място се поставиха нови. Не на последно място в сградата се направи и оборудва нов санитарен възел за учениците и персонала – нещо, с което училището не разполагаше до този момент.

Ремонтните дейности ще продължат и занапред. Предвижда се да бъдат обновени всички класни стаи и коридори, като се подмени подовата настилка, шпакловане и боядисване на стените и поставяне на окачени тавани. Покривът също ще се ремонтира, като освен смяна на покривната конструкция ще се направи и хидроизолация на подпокривното пространство.

В ремонтните дейности е залегнало да се направи и облагородяване на двора. Освен засаждане на дървета и цветя, ще се осъвремени спортната площадка към училището, където ще се направят игрища за спорт на открито.

След приключване и на тези дейности, класните стаи ще бъдат оборудвани с нови ученически мебели.

През това лято усилени ремонти течаха и в други важни сгради с обществено значение в с. Малко градище. Това са читалището и здравната служба.

IMG 5385

В НЧ „Св.св. Кирил и Методий-1912“ изцяло се ремонтира покрива на сградата, смени се дограмата, фасадата се пребоядиса, подмени се ел.инсталацията, отремонтираха се стъпалата на стълбите и се направи частичен ремонт на сцената. С тези подобрения, читалището в центъра на селото се превърна в добре изглеждаща сграда, която ще се съхрани за дълги години.

IMG 5395Достатъчно средства се инвестираха и за ремонт и обновление на сградата на здравната служба. Обраслият двор с многогодишни храсти и дървета, които доведоха до разрушаване на оградата вече е минало. Прилежащият терен се почисти и изравни, а там, където оградата беше разрушена, се изгради на ново. Направена бе и цялостна подмяна на покрива, монтираха се нови улуци и водосточни тръби, както и подмяна на ел.инсталацията на сградата. Фасадната страна на службата също се освежи.

През следващите две години, общинският екип е с намерения да се направи цялостен ремонт и на центъра на селото. Обновяването ще включва ново оплочване, паркова част със засаждане на нови дървета и храсти, монтиране на пейки, детски кът и др.