gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 6641С вълнение, радост и положителни емоции премина Първият учебен ден във всички училища и детски градини в община Любимец. Навсякъде той започна на 16 септември, а школските звънци поставиха началото на официалното откриване на учебната 2019/2020 година.

Празникът започна с химна на Република България и тържественото издигане на националния трибагреник, след което всяко учебно заведение се представи със своя празнична програма.

Най- нетърпеливи да прекрачат прага на новото училище и тази година бяха първокласниците. С приповдигнато настроение, придружавани от своите родители, те изпълниха школските дворове с весела детска глъч.

По създадена вече традиция, четвъртокласниците от началните училища, под ръководството на своите учители, изнесоха празнична програма, с която посрещнаха най-малките ученици. С песни и стихове те казаха „Добре дошли“ на първолачетата, а Директорите на училищата отправиха своите приветствия към присъстващите.

С вълнение очакваха да влязат в класните стаи и петокласниците. Те също бяха посрещнати на входа на школото със сладка питка и мед. По време на церемонията по откриването те произнесоха традиционната клетва, с която обещават да се стараят в учението и да пазят доброто име на училището.IMG 6581

След официалната церемония ръководителите на учебните заведения лиснаха менче с вода, с което още веднъж пожелаха успешна, ползотворна и изпълнена с много нови знания учебна година.

Ръководният екип на общината уважи с присъствието си всяко учебно заведение. Кметът на общината - Анастас Анастасов и д-р Георги Станков - Народен представител от 44 Народно събрание, присъстваха на откриването на новата учебна година в обновеното ОУ „Св.св. Кирил и Методий“. Тази година защитеното и средищно училище в с. Малко градище посреща своите възпитаници с изцяло ремонтирана база. През летните месеци, по проект на община Любимец, училището преобрази външния си облик. Направи се топло изолация на сградата, изгради се отоплителна инсталация със самостоятелен котел на биогориво – пелети; смени се дограмата на всички прозорци и врати, дворът е с нов дизайн и нови плочки и не на последно място в сградата се изгради и оборудва нов санитарен възел за учениците и персонала – нещо, с което училището не разполагаше до този момент. Ремонтните дейности ще продължат и занапред, когато ще се обновят класните стаи, коридорите, ще се ремонтира покрива, ще се облагороди дворното пространство и др.

В своето приветствие Анастасов поздрави учители, ученици и всички присъстващи с началото на новата учебна година и пожела здраве, мъдрост и успехи по пътя на знанието. В края на словото си той се обърна към екипа на училището и им благодари за труда и грижите, които са положили при подготовката на първия учебен ден, за да може днес да се поздравят с успешното начало.

IMG 6647Д-р Станков също поздрави присъстващите със старта на учебната година. На учителите той пожела здраве и търпение, да продължават да посяват зрънцето на знанието и да водят децата в интересния свят на науката. На учениците - дръзновение, а на техните родители, да подкрепят децата си във всяко едно начинание.

С празнична програма започна и първият учебен ден в ДГ „Рай“. По традиция, най-големите възпитаници на детската градина посрещнаха най-малките. За да ги приветстват с „Добре дошли“ децата от четвърта група към градината изнесоха рецитал. След празничната програма всички се отправиха към учебните стаи, където децата имаха възможност да се насладят на нови и интересни игри и занимания.

 

Снимки от откриването в ДГ "РАЙ"

 

Снимки от откриването в ОУ "Св.св. Кирил и Методий"

 

Снимки от откриването в НУ "Хр. Ботев"

 

Снимки от откриването в НУ "З. Стоянов"

 

Снимки от откриването в СУ "Ж. Терпешев"