gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

vk finali 19Любимките от ВК„Любимец 2010“ се класираха на четвърто място във финалното Държавно първенство по волейбол за момичета до 13 години. То се проведе в дните от 18 до 24 юни в гр. Варна, а в него участваха 18 отбора от цялата страна, класирали се на първи места в Регионални състезания по волейбол.

В мачовете от първите дни нашите момичета разгромиха четири отбора от групата, в която бяха разпределени с по 2:0 гейма, но загубиха със същия резултат от „Звезди 94“ гр. София. Това класиране ги изпрати на Суперфинал, където жребият отново им отреди да се състезават със „Звезди 94“. По време на играта, нашите шампионки се амбицираха и ги победиха с 2:0 гейма.

След няколко дневни напрегнати състезания умората, емоционалното напрежение, контузия на капитана на отбора и вирусна инфекция на една от състезателките си казаха думата и момичетата от ВК „Любимец-2010“ загубиха от „Тони спорт“, „ЦПВК“ – София и „Марица“ - Пловдив с 2:0 гейма. Това им отреди четвърто място в крайното класиране на финалното първенство, но ги нареди сред шестте най-добри отбори по волейбол в страната за тази възрастова група.

„Показахме на отборите от големите волейболни клубове, че не сме за подценяване. За пример ще дам само мача срещу ЦСКА, където ги победихме с 2:0, а втория гейм го взехме с 25:8 точки. Винаги може и повече, но в спорта е така. Това класиране ще ни даде повод да се замислим за слабите страни в нашата игра и грешките, които сме допуснали, но като цяло съм доволен от момичетата“ – каза треньорът на клуба след завръщането си от финалното състезание във Варна.