gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

О Б Я В А

 

  1. За набиране на български граждани, отговарящи на изискванията на чл. 59 от Закона за резерва на въоръжените сили на Р Б без военна подготовка, желаещи да получат начална военна подготовка през 2019 г.
  1. За набиране на български граждани, отговарящи на изискванията на чл. 59 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, желаещи да получат специална военна подготовка през 2019 г.

За времето на обучението на кандидатите за начална и специална военна подготовка се осигурява:

  • настаняване, хранене, униформено облекло, лични предпазни средства, специално и работно облекло и друго вещево имущество и снаряжение;
  • безплатно медицинско и психологическо обслужване;
  • задължително застраховане.

 3. За провеждане на конкурси за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища, в страната и в чужбина.

  1. За набиране на 222 вакантни длъжности във военни формирования от Съвместното командване на силите, Военноморските сили и Централно военно окръжие за приемане на служба в доброволния резерв на български граждани, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина и определяне на условията и реда за провеждане на конкурс

 

Повече подробности вижте в прикачения файл