gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 1998На 19 декември фоайето на НУ „Христо Ботев“ се изпълни с аромат на канела, шоколад, карамел, топли банички и озвучено от приятна музика. Причината за тази атмосфера бе провеждането на Благотворителен коледен базар, в който се включиха почти всички ученици от училището .

Тази година децата, заедно с педагогическия колектив и Директора Донка Козалиева, решиха да направят базара в сградата на школото, където да изложат своите собственоръчно изработени свещници, коледна украса, сувенири, картички и най-вече кулинарни изкушения. Талантливите и сръчни ръце на децата и техните родители бяха подготвили толкова много неща, че фоайето на училището се оказа малко да побере всички желаещи да разгледат и си закупят по нещо.IMG 2010

Акцент в базара бе ръчно изработената украса - снежен човек от естествени материали и коледна елха и елени от стиропор. Красивите коледни фигури са по идея на родителите на второкласниците Вероника Ксенифонова и Давид Александров, които са изработили украсата и я дариха на училището, за да бъде част от коледния декор.

В първия ден от базара децата от училището събраха сумата от 1073 лв., която ще бъде разпределена за различни инициативи. Всеки клас сам определя за какво ще бъдат изразходвани събраните средства. Част от учениците застават зад идеята да помогнат човек в неравностойно положение, други ще я инвестират в закупуване на материали и пособия за часовете за занимания по интереси и др.

Кметът на общината Анастас Анастасов уважи поканата на училищния екип и присъства на базара. Той подпомогна всеки един клас в благородната кауза и закупи различни стоки от щандовете. 

Базарът ще продължи три дни от 19 до 21 декември, в които всеки желаещ ще може да закупи предлаганите стоки.

 

Снимки от базара