gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 9658С купа, медали и грамоти златните момичета от ВК „Любимец – 2010“ приключиха състезателната година и се завърнаха като шампиони в родния град. В дните от 15 до 17 юли, в с. Маноле се проведоха XXIII държавни игри на спортистите от малките селища, част от които бе първенството по волейбол за момичета до 15 години. В турнира участваха отбори от гр. Стрелча, гр. Кирково и с. Тополово, но след оспорвана и динамична игра, състезателките от ВК „Любимец – 2010“ показаха, че досегашните титли на шампиони в различните възрастови групи са били заслужени.

„Благодарение на колективната игра на отбора, спечелихме първо място. Момичетата доказаха, че няма значение по-голямата възраст на противника, а начина на отиграване на всяка ситуация и добрата координация между състезателките“ – разказа треньорът Трифон Трифонов след като се завърнаха в Любимец.

След края на първенството две от момичета на клуба получиха индивидуални награди за отлична игра. Антония Делчева получи Грамота за „Най-добър разпределител“, а капитана на отбора Сияна Ганчева - „Най-полезен състезател за отбора“.

Призовите отличия бяха връчени лично от помощник- треньора на Националния отбор по волейбол за жени Любомир Герасимов, който бе и главен съдия на турнира.

Провеждането на Държавните игри на спортистите от малките селища е на изключително високо ниво. Тази година лично Министърът на спорта Красен Кралев откри спортната надпревара.