gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

nagradi polihronov koleva 18Димитър Полихронов и Димона Колева, възпитаници на ДГ „Рай“ гр. Любимец, спечелиха призови места в V Национален фестивал на руска поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце". Малкият Митко спечели първо място със стихотворението "Лето к нам пришло", а Димонка – второ, с песента "Прощание с детским садом". И двете деца изучават руски език и се подготвят при г-жа Елена Георгиева от Любимец, която е член на Национално движение „Русофили“.

Нашите таланти се представиха достойно, а изпълненията им бяха с много чувство и ентусиазъм.

Фестивалът се проведе на 3 юни, на сцената в Градската градина гр. Харманли, а в него участваха над 120 деца от предучилищна възраст до 12 клас от област Хасково. Събитието се провежда за поредна година, като всеки път се организира от Национално Движение „Русофили“ и Община Харманли, с подкрепата на Фонд "Русский мир", Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители и Националния Дворец на децата.

Целите на фестивала са да популяризира руската поезия, песен и танц, да приобщи младото поколение към богатството на руската култура и да създаде интерес към изучаване на руския език.

Отличените състезатели на първо място ще продължат участието си на зонален етап, който ще се проведе на 16 юни в град Ямбол.