gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 8213С богата, музикално-артистична програма, на 22 май, в навечерието на Деня на Българската просвета и култура и славянската писменост, Детска градина “Рай” 2 отпразнува 40 години от своето основаване. В продължение на близо час и половина възпитаниците на детското заведение демонстрираха знания, талант, способност и артистични заложби, които заредиха публиката с много приятни емоции, весело настроение и гордост, че в града има толкова талантливи деца.

Чаровните малчугани, красивите тоалети, сценичният декор, хубавите думи, музика и не на последно място старанието на целия колектив на детската градина, бяха причината рожденият ден да се превърне в един невероятен празник.

Концертната зала се оказа тясна да побере всички желаещи да видят труда на децата, а сцената в НЧ ,,Братолюбие-1884‘‘ приличаше на място от приказките. Всичко това не би било възможно, без усилията и най-вече любовта на целия колектив на ДГ ,,Рай‘‘, при организирането на това блестящо тържество.

Празничната програма откри Директорът на градината – Иванка Христова, която поздрави всички гости в залата за оказаното уважение. Тя отправи специални благодарности към целия колектив на учебното заведение за ежедневните грижи и внимание, които полагат към децата; към екипа на общината - за непрекъснатото и навременно съдействие, което оказва, както и към всички родители за гласуваното доверие.IMG 8236

На тържеството присъстваха: Кметът на община Любимец инж. Анастас Анастасов, Мария Станкова – Председател на Общински съвет-Любимец, екип от общината, в лицето на заместник- кметовете Илия Илиев и Тодор Милев, експерт „Образование“ – Т. Стоименова, Директори на училища, родители и много граждани.

Уважение към празника оказа и д-р Георги Станков, който не успя да присъства поради служебни ангажименти, но изпрати поздравителен адрес и цветя на колектива на детското заведение.

Преди празничната програма г-н Анастасов отправи своя поздрав към колектива на детската градина с думите: „Вече 40 години това образователно заведение отстоява мисията да бъде храм, в който децата получават обич, подкрепа, знание, възпитание и всичко необходимо, за да израстват здрави и пълноценни граждани…

Благодарение на високия професионализъм и всеотдайност в обучителния процес, детската градина заслужено заема своето място сред образователните институции в общината.“ След което подари мултимедиен проектор, който да бъде в помощ на учителите в учебния процес.

IMG 8499Истинско удоволствие за гостите в залата бе програмата, която малчуганите бяха подготвили за тържеството. Всяка от групите бе със собствена програма, хореография и невероятно красиви костюми, в които децата се чувстваха истински артисти.

Специален поздрав към юбилярите отправиха децата от „Рай“ 1, които изпълниха красив българския народен танц, а малките танцьори от ТС „Сакарче“ показаха, че с гордост и достойнство носят името българчета.

 

Снимки от юбилея