gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 4059От 23 до 26 ноември в Спортна зала „Граничар“ в гр. Любимец се проведе XVIII Национален  бридж турнир „Любимец“. Той се реализира за осемнадесета поредна година и винаги се провежда седмица преди християнския празник Никулден. Основен организатор на спортното събитие е Колю Видев – елитен играч по спортен бридж.

Турнирът доказа своята класа и тази година, над 50 състезателни двойки от България и една двойка от Турция, изявиха желание да се включат в спортното надпревара. Част от състезателите са членове на Националния отбор по бридж, други са печелили престижни награди от национални и международни турнири по спортен бридж.

Първият ден от турнира играта се посвети в памет на любимчанинът Константин Димитров - един от запалените играчи по спортен бридж от Бридж клуб “Боровете“ Любимец.

В този ден – 23 ноември, участие взеха 28 двойки, а на първо място се класира  двойката Веселин Величков – Стефан Тодоров от гр.  Ст. Загора.

На следващия ден се проведе Главният двойков турнир, в който на първо място се класираха Пламен Христов и Румен Трендафилов, на второ място - Тенчо Тенев и Николай Керемедчиев, а на трето

Петър Даракчиев и Красимир Янков.IMG 4122

В следващите два дни протече отборен турнир по спортен бридж. В него мериха сили всички състезатели от предходните дни. В първите четири места се класираха последователно отборите:  „Бридж +“, „K1“, „Епизод VI“  и „Шато Росеново“.

Всички победители в отделните категории получиха купи за съответното място и внушителна парична награда.

Началото на надпреварата бе дадено от самия организатор Колю Видев и Заместник-кмета Илия Илиев. Те пожелаха на всички участници приятна и спортсменска игра. Старт на играта  даде съдията Димитър Георгиев – един от най-добрите съдии в този спорт.

В края на състезанието всички участници заявиха своето задоволство от организацията на турнира и от условията на базата, в която играха. 

IMG 4075