gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

ilieva niva 17Служители от Общинска администрация Любимец уважиха поканата на Община Ивайловград и  участваха в поклонението на Илиева нива. Традиционният тракийски събор, организиран в памет на зверски избитите тракийски бежанци се проведе на 3 юни, пред паметника-мемориал.

В честването участваха Областният управител на област Хасково Станислав Дечев, народният представител от Хасковски избирателен район на ПП ГЕРБ д-р Георги Станков, Председателят на Тракийските дружества Красимир Премянов, представители на тракийските дружества, на общинската власт на Ивайловград, наследници на бежанците.

Официалните лица и гражданите поднесоха венци и цветя на признателност пред паметника, а свещеници отслужиха заупокойна молитва. Десетки балони, с цветовете на националното знаме, полетяха в небето в памет на избитите деца през 1913 годна.

По време на Междусъюзническата война османската войска избива над 200 бебета и деца, скрити от родителите им в растителността, покрай река Арда.

Специално за тракийското поклонение в Ивайловград гостува и делегация от град Лонго, Франция, водена от кмета й Колет Линет.