gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Niki Bambalova 17Третокласничката от НУ „Захари Стоянов“ Николета Бамбалова се класира на Първо място във втора възрастова група на Националния музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти”. Конкурсът се проведе в рамките на три дни, в края на м. март в Дома на народната армия – Военен клуб гр. Пловдив. Ники се представи като индивидуален изпълнител с две песни: "Донка си платно белеше" и „Да би знала, мила мамо ма", с които впечатли професионалното жури.

Това не е първото участие на малката Николета във фолклорни конкурси. В началото, талантливото момиче се изявяваше в дует със сестра си Виктория, а сега и като самостоятелен изпълнител. През тези години, Николета не е преставала да се занимава с музика и да развива таланта си.

„Орфееви таланти“ е един от най-големите и престижни конкурси в България. Годишно, в него се включват над 5 000 участници, от всички 28 административни области на страната. Събитието се провежда ежегодно, по традиция в предпоследната седмица на месец март. Главен организатор е Български национален младежки фолклорен съюз, в партньорство с Община Пловдив и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив.