gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 1158Четвъртокласниците  от НУ „Хр. Ботев“  с нетърпение отброяват дните до важното за тях и техните родители събитие– получаване на дипломите за завършен начален етап на образование.   Преди това обаче, те заслужено получиха дипломи за успешно приключило обучение за "Специални агенти" по Програма „Детско полицейско управление“. Официалните документи бяха връчени на 12 май в двора на училището от г-жа Зина Гочева – инспектор Детска педагогическа стая – Свиленград.

Преди да получат своите сертификати, малките агенти работиха „на терен“. Приблизително два часа те имаха възможност да спират преминаващите превозни средства и да извършват проверка на лични документи, документи за правоспособност на водачите на МПС, застраховки и др., съвместно с полицаите от ПУ „Любимец“.  

Четвъртокласниците изключително отговорно и съвестно изпълниха своите професионални задължения като служители на реда и не се поддадоха на провокации на шофьорите. Преди да стигнат до дози етап, децата преминаха няколко месечен курс на обучение, който включваше запознаване с различните служби в МВР, задълженията и правомощията на всяка една от тях. Запознаха се с влиянието на алкохола и наркотиците при шофиране, спазването на правилата на движение и др.

Като награда за положените усилия и успешното представяне по време на курса на обучение, Директорът на училището г-жа Донка Козалиева подари на децата огромна торта, с логото на „Детско полицейско управление“.

През тази учебна година  НУ „Хр. Ботев“ е единственото училище на територията на общината, което се включи в Програма „Детско полицейско управление“. Инициативата е на Министерство на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група, създадена със заповед на главния секретар на МВР. 

 

Снимки от раздаването на Дипломите