gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

milen bambalov gramoti 17 2Милен Бамбалов от НУ „Захари Стоянов“ и Нели Еленкова от НУ „Христо Ботев“ се класираха на призови места във Великденското математическо състезание. В модула от задачи за 3 клас Милен се справи най-добре от всички и се нареди на Първо място, а Нели участва в модула за второкласници и зае Второ място в крайното класиране.Neli Elenkova

Състезанието се проведе на 22. 04. 2017 г. в гр. Хасково в Природо-математическата гимназия "Акад. Боян Петканчин".

Няколко дни по-рано, в същото учебно заведение се проведе математическото състезание „Европейско кенгуру“, в което Милен Бамбалов се класира на Трето място.

„Европейско кенгуру“ е най-масовото математическо състезание в света, с интересни логически задачи. В него, задачите не са за смятане и описване, а се набляга на логика, усет и интуиция. Могат да участват деца от 1-ви до 12-ти клас, както и студенти, а задачите са на български и френски език.

Великденското математическо състезание е едно от най- популярните математически състезания за ученици от 1 до 12 клас, в което участват деца с изявен интерес към математиката, но не учат в специализирани гимназии.

На официална церемония в началото на м. май, децата получиха медали и грамоти от Председателя на Съюза на математиците в България, секция Хасково - д-р Юлия Кръстева.