gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

20170331 152316На 31 март, в СУ „Желязко Терпешев“ се проведе първата публична изява на петокласниците от клуб „Магията на числата”. Клубът е създаден по проект „Твоят час“, а целта му е да покаже на децата, че математиката е наука с широко приложение и в ежедневието непрекъснато се налага използването на математически действия.

В  процеса на подготовката и провеждане на изявата, участниците получиха нови знания за числото П, запознаха се с постиженията на млади математици, участници в наши и международни състезания, както и с тези на известни в международен аспект математици. В рамките на няколко учебни часа, те успяха да съберат интересна информация за числото П и по различен и забавен начин представиха неговото приложение в различни сфери на науката.20170331 145702

Децата саморъчно изработиха тематични табла: ”Международен ден на числото П”, „Заедно в бъдещето на математиката”, „Приложение на числото П в геометрията”. Таблата бяха подредени в изложба, във фоайето на училището. На нея присъстваха Заместник директорите -г-жа Валентина Шидерова и г-жа Катя Ванкова, участници от клуб ”Забавна математика“ с ръководител г-жа Нели Атанасова и клуб ”Извънкласна дейност за предоставяне на обучителни затруднения” с ръководител г-жа Живка Димитрова, ученици от училището и родители.

Присъстващите бяха приятно впечатлени от работата на клуба и пожелаха на участниците му нови успехи.

Клуб „Магията на числата” се ръководи от Живка Димитрова – учител по математика в училището. Той стартира дейността си от 4 ноември 2016 г., а петъчните занятия от 14.30 до 16.00 ч. ще се провеждат до края на учебната година.