gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 0192Третокласниците от НУ «Христо Ботев» показаха знанията си по английски език по забавен и интересен начин. Изнесеният урок се проведе в зала «Любимец» под ръководството на учителите Надя Иванова и Дочка Кючукова. Учениците демонстрираха наученото по време на едногодишната си подготовка в специализираните часове, като говориха изцяло на английски.

Те се представяха на английски език, разказаха за любимите си учебни предмети, за обичаните от тях професии, цветове, сезони, месеците и дните от седмицата. Показаха добри познания за лексиката на английския език, като влязоха и в ролята на артисти. С тематични корони на главите и сценични костюми, олицетворяващи героите, възпитаниците на училището представиха баснята „Щурец и мравка“ и приказките „Дядо и ряпа“ и „Трите прасенца“. В същото време, на стената вървеше екранна прожекция на епизодите от баснята и приказките, за да могат присъстващите в залата по-добре да се ориентират в действията на героите. По време на драматизациите, децата показаха актьорско майсторство и заслужиха аплодисментите на зрителите.

Мистър Колев – дългогодишен преподавател по английски език, не спести похвалите си за учениците и поздрави колежката си - г-жа Надя Иванова за добрата подготовка и знанията, които е успяла да  даде на децата.

Директорът на училището г-жа Донка Козалиева, благодари на учениците за чудесната подготовка, за изразителното и правилно говорене, а на учителите - за усилията и вложеното старание както в часовете, така и за този урок. Като награда за труда им, тя подари на участниците торта, с която да се почерпят.

 

Снимки от празника