gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

DSC03191Във връзка с най- -святия и очакван празник в годината Рождество Христово в НУ „Хр. Ботев“ се проведе Коледен празник. Цялата програма беше подготвена от ученици в групите за занимания по интереси по проект „Твоят час“.

 Участници от групата „ Магията на сцената“ с ръководител г-жа Надя Иванова пресъздадоха Рождество Христово. С много коледни песни коледарите въведоха в духа на празника. Разказаха за традициите и обредите, свързани с Коледа, притчи за Коледната елха, за обредния хляб и всички лакомства от коледната трапеза. Със сурвакарски танц децата пожелаха на всички гости мирна и успешна Нова година, изпълнена с оптимизъм и вяра в доброто.

Групата „Танцова въртележка“,  под ръководството на г-жа Мария Владева, представи български народни танци, а групата „Родолюбче“ с ръководител  г-жа Стефка Янева изпълни Коледни танци и танц на снежинките.DSC03301

Много атрактивни бяха участници от групата „Приказен свят“ на г-жа Таня Стоилова. Облечени в костюми на приказни герои децата доставиха истинска радост сред присъстващите. Те изпълняваха стихове, гатанки и песни,  свързани с ролята, която играят.

Тържеството се проведе в салона на училището. Гости бяха Секретаря на Община Любимец г-н Христо Христозов, родители и близки. Коледна елха, украсена от ръчно изработени играчки от децата от група „Сръчни ръце“ с ръководител г- жа Гергана Стоева достави много радост. Изложба на коледни картички , изработени от групата предизвика голям интерес. За цялата украса на салона дейно участваха ученици от групата.

DSC03319 „Коледното тържество е традиция в нашето училище. Различното през тази година е начинът на организация. Децата участват в различни занимания по интереси и така по- пълно имат възможност да изразяват себе си. В групите по проекта „Твоят час“ те имат възможност да общуват и обменят идеи с деца от други класове и това задължително допринася за по- добрата комуникация“ - сподели г- жа Козалиева - Директор на училището.

Преди да се разделят и да излязат в заслежена коледна ваканция всички си пожелаха весели празници и щастливо посрещане на Новата година.