gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 8065Във връзка с отбелязването на 1 октомври - Световен ден на музиката, поезията и Ден на възрастните хора, на 30 септември, в една от залите на НЧ „Братолюбие-1884“ се състоя музикално-поетична вечер и премиерата на юбилейната стихосбирка „Да бъде светлина“, с автор Мария Точкова. Избраните творби бяха поднесени на аудиторията с много любов, емоция и доза сантименталност, а препълнената зала през цялото време показваше възхищението си от поезията на авторката.

Вечерта премина като поетична изповед на г-жа Точкова под акомпанимента на Тони Тенева – професионален пианист и учител по пиано в местното читалище. Г-жа Тенева прецизно бе подбрала популярни класически произведения, които съответстваха и в същото време сякаш допълваха прочувствените стихове.

Залата събра много близки и приятели на Мария, а стиховете на поетесата, трогнаха и развълнуваха голяма част от тях. Морална подкрепа даде и семейство на авторката, на което тя бе посветила част от стиховете си.

Организаторите на вечерта избраха поетичната вечер да завърши с песента „Моят град“, чийто текст е на М. Точкова. Отново под акомпанимента на Т. Тенева малката Вероника Бозалиева, самодеец в читалището, изпя песента-емблема за Любимец, в която е изразена безрезервната любов и привързаност на писателката към родния край.

По покана на организатора НЧ „Братолюбие-1884“, на културното събитие присъстваха и Заместник кмета на общината Илия Илиев и Секретаря Христо Христозов, които изказаха своята признателност към таланта на двете дами. Те им връчиха букети и по един плакет с герба на община Любимец.

Развълнуваната поетеса благодари на всички присъстващи и сподели, че й е изключително приятно от факта,че представянето на стиховете се е състояло по време на нейния 70 годишен юбилей.

Вечерта завърши с много благодарности, добро настроение, букети цветя и приятни разговори на чаша вино.

 

Снимки от вечерта