gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Остават 6 работни дни, в които работодателите могат да подадат документи за участие в  Схема „Обучения и заетост“ за безработни над 29 години по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Това стана ясно по време на форум в Областна администрация Хасково. Идеята на областния управител Станислав Дечев, който инициира срещата, бе да се разясни директно на работодателите какви са предимствата на схемата „Обучения и заетост“.

Главният експерт в Агенцията по заетостта в Хасково Галя Митова съобщи, че стартиращата на 25 март схема „Обучения и заетост“ за безработни над 29 година е за работодатели от реалния сектор и за общински дружества, които имат стопанска дейност. Срокът на действие на схемата е 2018 година, а в нея ще се включат 7400 лица. Целта е да се интегрират безработни над 29 години. Всички разходи на наетите работници по схемата „Обучения и заетост“ се субсидират на 100 %, включително и осигуровките, дължими от работодателите. Пълното покриване на разходите е само в случаите, когато наетите лица са от приоритетните групи безработни. Ако наетите са извън групите, тогава работодателят получава субсидиране за първите 6 м. на програмата, а за останалите 6м. схемата покрива само осигуровките на наетите лица.

      Най-важното е да се работи по-активно и фирмите от Хасковска област да се възползват от дадената възможност. Срокът за подаване на документи е кратък : от 25 март до 1 април включително.