gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

lule proekt 5Ученици от общините Любимец и Люлебургаз за пореден път доказаха, че  чрез приятелство, уважение и  добри взаимоотношения  могат да постигнат много в областта на образованието, културата и спорта .

Това пролича  и на последната среща на ученици от двете общини, които участваха в спортен фестивал в турския град. Провеждането на спортните срещи е част от изпълнението на проект  „По-добро образование чрез спорт”, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП) България – Турция 2007-2013г.

По време на визитата, гости и домакини официално откриха нова спортна зона в Люлебургаз, изградена със средства по проекта. Гости на събитието от българска страна бяха Хр. Христозов – Секретар на общината и Д. Козалиева-Директор на НУ „Христо Ботев”, които заедно с кмета на Люлебургаз - Емин Халебак прерязаха лентата на новата придобивка.

В рамките на два дни -28 и 29 май ученици от различни клубове от Любимец участваха в спортни турнири със състезателен характер срещу връстниците си от Люлебургаз. По време на посещението се проведоха състезания по волейбол, баскетбол и футбол.

 Момичетата от волейболния отбор изиграха три мача, в които взеха категорични победи над своите съперници. Момчетата от футболния отбор също показаха своята класа и се представиха достойно. В крайното награждаване Ламбри Аргиров бе отличен като най-добър вратар, а Атанас Маргаритов Атанасов получи приза за най-добър футболист.

 На фестивала за най-малките бяха организирани различни занимателни игри като шах, оригами, изработване на глинени изделия и други забавления. И гости и домакини са единодушни в мнението си, че ще бъде добре, ако занапред спортния фестивал се провежда ежегодно.

Благодарение на този проект в Любимец се направи ремонт и обновление на НУ „Хр. Ботев“, а в Люлебургаз се изгради нова спортна зона с различни  терени, санитарни възли, осветление, фитнес и др.

Не е маловажен и фактът, че чрез изпълнението на проекта се насърчи участието на млади хора в различни спортни дейности и се повиши социалното сближаване на хората от двете страни на границата.

 

Община Любимец благодари  на Община Люлебургаз за любезно предоставения снимков материал

Снимки от срещата