gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Проект "Добросъседство и приятелство без граници"

Проектът е по програма ФАР ТГС България - Турция 2005 "Съвместен фонд за малки проекти" BG 2005/017-453.02.01 е на стойност 45 966 евро.

Цел - да се установят устойчиви форми на сътрудничество между община Любимец и община Бабаески.Осъществява се двустранни културни прояви, като опознаване на културното наследство в двете общини чрез новосформирани клубове по краезнание, откриване на интернет - страница с информация за целите, съдържанието на проекта и проведените дейности.

След реализирането на проекта се постави началото на институциализиране на връзките и контактите между двете общини и реалното изпълнение на идеите, заложени в подписания двустранен протокол за ТГС между Община Любимец и Община Бабаески от 23.12.2005г. Укрепи се културното сътрудничество между млади хора от двете общини, чрез изследване и популяризиране на културно-историческото богатство. Оборудван е център за трансграничен културен обмен между двете общини. Създадена е интернет страница с информация за проекта и проведените дейности. Заснет е филм на културно-историческото наследство в Община Любимец. Учредени са клубове за проучване и популяризиране на културното наследство в двете общини, проведена е среща на даровитите деца от двете общини под нодслов "Талантите сме ние" и са осъществени съвместни културни и спортни инициативи посветени на Деня  на Любимец - "За добрите съседи няма гранични бариери". Извършено е посещение на културна делегация в гр. Бабаески за популяризиране на фолклорното танцово и певческо богатство на Община Любимец - "На гости при приятели". Организирани са двустранни семинари на клубовете за проучване на културното наследство в Любимец и Бабаески.