gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Юношеската група от танцов състав „Сакарче” при НЧ „Братолюбие -1884” с ръководител Вели Велев бе на двудневно посещение в гр. Бабаески, Р. Турция. Поводът за визитата им бе празникът на детето, който се организира ежегодно в турската община. Любезните домакини организираха богато посрещане, осигуриха приятен престой и поеха изцяло разноските на своите гости.

На 22 април, на огромна сцена в центъра на града, малките танцьори впечатлиха турската публика със своята ритмична игра и силно изпълнение на танца. Нестихващите аплодисменти по време на танците бе поредното доказателство за това.

На следващия ден, всички състави от празничната програма участваха в шествие, организирано от турските домакини. Под звуците на турска и българска музика малките танцьори дефилираха с народни носии и развяваха български и турски знамена.

В края на тържествената част турските домакини връчиха на всяко едно дете медал и грамота за участие в празника.

Малките танцьори бяха придружавани от делегация в лицето на Кмета на общината инж. Анастасов, Зам.кмета инж. Хр. Желев, експерта по образование и култура М. Александрова, Председателя и секретаря на читалището - г-жа Видева и г-жа Стоянова. Те, заедно с турските си колеги, бяха официалните гости на празничния концерт.

След края на програмата, на специално осигурена вечеря, кметовете на двете общини си размениха плакети в знак на добро сътрудничество и приятелство между двата народа.

 

Снимки от престоя на групата.