gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Невероятни красоти и уникални, ръчно произведени сувенири с великденски мотиви създадоха ученици от гр. Любимец. Поводът за направата им бе организираният Благотворителен пролетен базар, който се проведе на 8 април на открито в центъра на града под мотото „Всички заедно на Великден”. Първоначалната идея и организация за провеждането му бе на учениците от Ученическия училищен съвет при СОУ „Ж. Терпешев”, която бе изцяло подкрепена от училищното ръководство, община Любимец, НЧ „Братолюбие – 1884” и новосъздадения Дамски клуб "Любимец".

Тази година за първи път към инициативата се включиха учениците от НУ „Хр. Ботев”, които изработваха предмети за своя кауза.  

Под големите шатри, осигурени от Общинска администрация, малките таланти имаха възможност да покажат ръчно изработените картички, изрисувани, боядисани или декорирани великденски яйца, кошници и панери, изделия с декупажна техника, сувенири, сладкиши и др. Със свои, ръчно изработени великденски украси се включиха и децата със специални образователни потребности от гимназията. От всеки един артикул струеше голямо старание и умение, вложено от децата.

Учениците от СОУ „Ж. Терпешев” ще инвестира събраните средства за озеленяване на училищния двор, а възпитаниците на НУ „Хр. Ботев” ще подпомогнат училищното си ръководство при закупуването на мултимедия и техника, която ще бъде в помощ на учебните занятия.

В рамките на няколко часа почти всички изложени неща бяха изкупени, като средствата от продажбите за СОУ Ж. Терпешев” възлизаха над 630 лв., а за НУ Хр. Ботев” около 300 лв.

По време на базара организаторите бяха осигурили забавление за желаещите да рисуват, като им дадоха възможност да разгърнат своя талант и да покажат какво могат по плочките на площада. Най-малките не пропуснаха възможността да нарисуват лицата си с различни животни или герои от детски филмчета.

В рамките на няколко часа центърът на града се превърна в празник на изкуствата. От другата страна на центъра се проведе празничен концерт, в който участваха певци и танцьори от различните самодейни колективи към местното читалище. В концертната програма взеха участие и ромската формация „Електрофайер”, които взривиха публиката със своите изпълнения.

В ново амплоа се изяви досегашната народна певица Р. Жишева, която заедно със своята група изненада публиката с новото си рап-изпълнение на сцената.

В празника взе участие и Виктор Алеков, който завоюва две първи и едно второ място на провелия се в Букурещ Европейски квалификационен турнир по спортни танцови дисциплини. 15-годишният талант спечели и квота за участие от името на България на Световния танцов шампионат през м. май тази година.Безспорния талант Емилиян Тенев, ученик от 11 кл. в местната гимназия запечата празника в своя рисунка. Под щрихите на молива той успя да пресъздаде празника видян от страни.

Кметът на общината от своя страна отправи поздрав към всички присъстващи с Християнския празник Цветница, приветства прекрасната инициативата на организаторите и пожела за в бъдеще това мероприятие да се превърне в традиция.

Кулминацията на празника бе когато всички - стари и млади се хванаха на кръшно българско хоро, което се изви в центъра на града.

 

Снимки от тържеството