gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

По повод 1 март, празникът на Баба Марта, Кметът на община Любимец бе домакин на деца и ученици от началните училища в града. От сутринта кабинетът му бе огласен от детски пожелания за здраве, берекет и просперитет на общината. Всяко едно от децата поздрави със стих, а след това подариха свои ръчно изработени мартенички. Кметът от своя страна  също им подари мартенски символ, лакомство и им пожела да растат бели и червени, здрави и засмени.

Г-н Анастасов получи саморъчно изработена картичка с първомартенски мотиви и мартеница от децата със специални образователни потребности от НУ „Хр. Ботев“. В нея те му пожелаха здраве, радост и много сбъднати мечти.

Изненада за ръководното тяло бе посещението на Баба Марта и нейните помощници Пижу и Пенда. Облечени в народни носии, окичени с мартеници, гостите отправиха своята благословия към кмета, ръководния екип и жителите на общината. Както повелява традицията малките Пижу и Пенда закичиха кмета с традиционна българска мартеница и му пожелаха здраве, изобилие от добри дела, късмет и напредък в развитието на общината. В края на срещата домакини и гости си направиха снимка за спомен.

В началните училища „Захари Стоянов“ и „Хр. Ботев“ спазиха стародавната традиция и освен да се кичат с мартеници, ученици и учители прескачаха огън за здраве. След това малчуганите бяха захранени с питка, за да бъде годината им пълна и ползотворна.

Преди да започнат учебните занятия в НУ „З. Стоянов“ г-жа Янка Куртова награди всичките 33 ученици, участвали в конкурса за най-добра и оригинална мартеница. Пред входа на училището тя направи изложба с всички детски творения, а авторите им с гордост позираха пред таблата с мартеници.

Снимки от празника.