gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

От днес (27 ноември) децата на Любимец вече се радват на изцяло нова и модерна детска площадка. Тя е на площ около 3 дка и се намира в зелената площ между улиците „Хр. Ботев” и „Рила”, в близост до  Апостолската църква на петдесятниците в града. Новата придобивка може да се ползва от деца от различни възрасти, а на площадката има монтирани нова пързалка, люлки, катерушки, къщичка за игра, пясъчник, пейки, дървена ограда и чешма с питейна вода. За да бъде още по-приятен престоя на децата и техните родители, покрай парковите алеи има засадени дървесни и храстови видове, които освен да предпазват от слънце през лятото придават и по-естетичен външен вид.

Този детски кът е изграден със средства по проект «Реконструкция и благоустрояване на детска площадка в гр.Любимец» по Програма ПУДООС, а инвестицията в детската площадка е в размер на 10 000 лева.

Със съдействието на Кмета на общината, на новоизграждаща се детска площадка, намираща се в близост до НУ „Захари Стоянов”, също се монтираха люлка, пейки, кошчета за отпадъци и се засадиха нови дървесни видове. Тази площадка се реновира от „Лейди клуб – Любимец”, които със средства от дарителски акции и доброволен труд успяха да я превърнат в добро и предпочитано място за игра сред деца и подрастващи. Благодарение на съвместната работа на двете организации този терен също ще придобие приятен вид.

Тези детски площадки са крачка напред при физическото развитие на децата. Създаването и поддържането им от всички ще допринесе до разнообразие в избора на децата за място за игра. При тези нови условия те все повече ще предпочитат да играят навън на чист въздух и да се забавляват сред природата.

 

Снимки от новата площадка