gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

На 21 ноември, Кметът на община Любимец инж. Ан. Анастасов подписа поредния Договор с ДФ „Земеделие”, с който официално стартира изпълнението нов проект. Той е свързан с подмяна на водопроводната мрежа в селата Георги Добрево и Белица и асфалтиране на общинската междуселищна пътна мрежа между Любимец и с.Белица и Любимец и с.Г. Добрево. Проектът е по Мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за Развитие на селските райони и е на стойност над 5.4  млн. лв.

Предварително заложената сума бе приблизително 6 млн.лв. и включваше не само ремонт и рехабилитация на общинския път, но и направа на велоалея по цялото продължение на пътя Любимец – Белица. За съжаление тази част от проекта не бе одобрена от експертната комисия и отпадна като дейност, която да се финансира.

С останалите средства общината ще може да направи цялостна подмяна на водопроводите на двете села, като и ще направи по-лесен достъпа до тях.

С този проект, средствата, които ще бъдат инвестирани в инфраструктурното развитие на общината, надхвърлят 15 млн.лв. Такива огромни суми не са били инвестирани в общината досега.

Благодарение на тези средства тя не само ще бъде крачка напред в своето развитие, но ще осигури удобство и по-качествен живот на живеещите в отделните населени места.