gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

В община Любимец ще бъдат инвестирани над 10 млн.лв. за цялостно асфалтиране на десет улици в града, една в с. Лозен, три в с. Белица, за подмяна на водопроводната мрежа в с. Малко градище и за изграждане на спортни обекти в града и няколко населени места в общината. Ремонтните дейности ще бъдат факт през 2013 г., след като бъдат избрани фирмите, които ще работят по проектите.

Изпълнението на предвидените ремонти е благодарение на 5 финансирани проекта на община Любимец от Държавен фонд „Земеделие”. В рамките на един месец - м. ноември 2012 г., Кметът на общината, инж. Анастас Анастасов подписа Договорите с фонда, с които реално започва изпълнението на инфраструктурните проекти.

По Мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони администрацията получи финансиране по три отделни проекта, свързани с реконструкция и рехабилитация на улици в три населени места Любимец, Лозен и Белица. Проектите са на обща стойност над 3 млн. лв. и са изцяло финансирани от Програмата. Това са улиците: „Александър Стамболийски“; ул. „Бяло море“ в частта между улица” Александър Стамболийски” и ул. “Тракия”; ул. „Първи май“; ул. „Скопие“, ул. „Драма“; ул. „Васил Левски“; ул.  „Шейново“; ул. „Капитан Петко Войвода“; ул. „Христо Ботев“; ул. ”Екзарх Йосиф”, ул. „Без име“ в с. Лозен / в посока от кметството  на с. Лозен към село Черна могила/  и три улици в с. Белица. Проектите включват цялостно асфалтиране на улиците, ново оплочване на тротоарите и полагане на нови бордюри. Общата дължина на цялостното асфалтиране на предвидените улици е над 9.5 км. 

Следващият мащабен проект, по който общината ще работи, е свързан с реконструкция на улична водопроводна мрежа в с. Малко градище. Одобреният проект е на стойност  2 375 768 лв., финансиран по Мярка 321 от ПРСР и отново със 100 % финансирани от програмата. Благодарение на този проект ще се извърши цялостна подмяна на водопроводната мрежа на улиците в селото, а след това ще се възстанови асфалтовата настилка там, където е разрушена. Общата дължина на водопровода ще бъде 16.445 км.

По същата мярка 321 общината има одобрен и втори проект. Той е свързан с изграждане на спортна зала и спортни площадки в града и няколко населени места в общината. В проекта е залегнало да се направи цялостна реконструкция на съществуващи спортни обекти и изграждане на нови такива в града и три от селата. Това са: Спортна зала, намираща се на бул. „Одрин”; спортна площадка срещу СОУ „Ж. Терпешев”– с изграждане на изцяло нова база и нови спортни терени; изцяло нови площадки с отредени терени за баскетбол/волейбол и футбол на малки вратички на зелените площи пред ЦДГ „Рай” 2 (кв. Барата), затревената площ между началото на улиците „Стефан Караджа” и „Васил Левски” и по една спортна площадка за футбол на малки вратички /волейбол/ и тенис на маса в селата Лозен, Белица и Малко градище.

Стойността на изпълнение на този проект е приблизително 4, 4 млн.лв. със срок за изпълнение 20 месеца.

Общинското ръководство очаква одобрение и по проект, свързан с подмяна на водопроводната мрежа в селата Георги Добрево и Белица и асфалтиране на общинската междуселищна пътна мрежа между Любимец и с.Белица и Любимец и с.Г. Добрево. Той също е по Мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за Развитие на селските райони. Проектът е на стойност 5. 7 млн. лв.