gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Представителната група от народен танцов състав „Сакарци” при НЧ „Братолюбие-1884” гр. Любимец отново показа класа и се представи блестящо в музикално-танцовия спектакъл „Ах, този фолклор”. Той се проведе на 29 март в спортна зала “Младост” гр. Димитровград.

Танцьорите от състава взривиха препълнената зала със своето невероятно изпълнение. Доказателство за това са бурните аплодисменти на публиката след представянето на танца „На мегдана”, както и поздравленията след приключването на танцовия маратон. Въпреки че са „Сакарци” е самодеен колектив, изпълнението на танцьорите по нищо не отстъпи от това професионалистите от „Звездица”.

Освен от Любимец, в танцовото шоу участваха самодейни състави от Димитровград, Хасково, Харманли и Свиленград. Въпреки че то не беше с конкурсен характер, всеки един от съставите се стремеше да се представи по възможно най-добрия начин.

Един от акцентите на спектакъла бе певицата Нелина, която изпя няколко народни песни от своя репертоар в антрактите на между танцовите блокове.

Организатори на това събитие бяха Община Димитровград, музикална компания „Пайнер“ и местното народно читалище „Звездица – 2003“. По тяхна покана в спектакъла участваха общо седем състава от пет града и над 350 изпълнители.