gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

След проведено редовно Отчетно-изборно събрание е подменен ръководният екип на НЧ „Братолюбие-1884”. Изцяло нов е и съставът на читалищното настоятелство към него. Събранието се проведе на 31.01.2012 г. в ресторант „Централ”. От общо 199 читалищни членове присъстваха 104, които единодушно подкрепиха новите предложения.
За Председател на местното читалище е избрана Христина Видева, а длъжността Секретар се заема от Евгения Стоянова. В читалищното настоятелство влизат: Хр. Видева, Евг. Стоянова, Д. Козалиева, В. Бозалиева, Д. Кючукова, Г. Стратиев, Н. Ценов, А. Гочева и М. Андинова.


Има промяна и в проверителната комисия към културния център. За Председател на комисията е избрана Я. Димитрова, а за членове В. Стойкова и В. Янева.
„Искрено се надявам, заедно с целия нов екип от настоятели, да оправдаем оказаното ни доверие, водени от безкрайната ни любов към художествената самодейност“, сподели Христина Видева пред всички присъстващи.
Като редовна точка от Дневния ред на събранието бе приемане на „Почетен член” на читалището. Титлата бе присъдена на Цонка Врабчева – самодеец, дългогодишен председател на читалището, културен радетел, както и за особените заслуги, които има за развитието на културната дейност в града.
Мероприятието бе уважено и от местното общинско ръководство. Лично Кметът на общината, инж. Анастас Анастасов, връчи на г-жа Врабчева плакет с герба на общината и Поздравителен адрес, част от който гласи: „Името Цонка Врабчева е символ на талант, колорит, борбеност и творчески плам, така необходими за безкрайните духовни пространства….”
Новото читалищно ръководство от своя страна подари на новия си почетен член цветно платно на известен български художник.