gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

След Заповед на Областния управител Ирена Узунова от 9.00 ч. на 6.02.2012 г. в общините от област Хасково е обявено бедствено положение.

Критичната ситуация не подмина град Любимец и околните села. Кладенците с питейна вода в Помпената станция на гр. Любимец са изцяло заляти от придошлите води от язовира край с. Иваново. Пътят и близките земеделски земи до там също. Подаването на питейна вода е спряно, но до края на деня или до следващия ден ще има вода по тръбите на водопроводната мрежа. Желателно е домакинствата да се запасят с вода, в следствие на така създалата се ситуация.

Дежурният помпиер е изолиран и не може да излезе от водния капан. В момента се организира неговото спасяване.

Асфалтовият път от Любимец за Свиленград, в района на бивше поделение Фазан, е разрушен и непроходим от придошлите води на р. Марица. Същото е положението и с пътя Любимец – Ивайловград. На 2 км. след с. М. градище по пътя за Ивайловград в следствие на проливните дъждове се е образувало свлачище и голяма част от пътя е отнесен.

Пътят Любимец -  Харманли при моста на р. Бисерска е залят от придошлите води на реката. Дигите на реката са отнесени и този район се е превърнал в море. Железопътният мост в този район  също е залят с близо метър вода.

Район „Изток” или т.нар. циганска махала също е под вода. Подаването на ел. енергия е спряно, а част от къщите са отнесени от пороя.

Улиците Ал. Стамболийски, Тракия, Ивайловградска, Витоша, П. Славейков са като канали. Водата е покрила дори тротоарите и е до входа на къщите. Мазетата на къщите по ул. Ивайловградска са пълни с вода, както и тези на блоковете 16 и 29 по същата улица.

Затворен е пътя за с. Йерусалимово при моста на р. Йерусалимово – той също е залят от придошлите води на реката.

Единственият вход и изход на града за момента е по автомагистрала „Марица”.

Заповед на Областния управител за област Хасково.