gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

На 7.11.2011 г. (понеделник) от 13.00 ч. ще се проведе първото заседание на новия Общински съвет в гр. Любимец. То се свиква по заповед на Областния управител Ирена Узунова.
Новои
збраният Кмет на община Любимец е Анастас Анастасов, който печели предизборната надпревара с 57% срещу опонента си на втори тур, за който са гласували почти 43 %. Според гласовете, дадени за общински съветници съотношението на съветниците в новия общински съвет ще бъде: 9 от ПП ГЕРБ, 6 от Коалиция „БСП, ПК „Тракия” и 2 от КП „Коалиция за силна община Любимец”.


Преди началото на заседанието новоизбраните кмет на община и общински съветници трябва да положат клетва в присъствието на граждани от общината, Председателят на Общинската избирателна комисия и Областния управител. След този акт възникват пълномощията на кмета и съветниците. На това първо заседание, което се води от най-възрастния общински съветник, ще се избере и председателят на новия Общински съвет.
На последните избори само в две села от общината се гласуваше за кмет на населено място.  Това са с. Малко градище и с. Лозен. За Кмет на с. Лозен е избран Ангел Гинев, кандидат от ГЕРБ, който печели 60 % от гласовете на избирателите, а в с. М. градище е избрана Татяна Топалова, отново кандидат от ГЕРБ, за която са гласували 64.13 % от имащите право на глас.  За всички останали населени места кметовете по места ще бъдат назначени от новия кмет.