gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

На свое редовно заседание Общински съвет –Любимец прие решение, с което да се поднови договора за управление на г-н Иван Радков Илиев, досегашен Управител на „СБАЛВБ - Любимец” ЕООД гр.Любимец. Според Търговския закон, ОбС има право на всеки три години да удължава срока на договора на Управителя на здравното заведение. Това става с анекс към първоначалния договор.
Съгласно Закона за лечебните заведения, първоначалното назначаване на управители на лечебните заведения се извършва с конкурс. От там нататък в закона е уточнено, че  собственикът на дружеството (Община Любимец) може да удължава срока на договора за управление за нови три години, но не повече от три.

По време на заседанието г-н Голев – Председател на ОбС уточни, че този срок изтича сега и това налага вземането на решение за подписване на Анекс за подновяване на договора с досегашния управител. Първоначалният договор с г-н Илиев е сключен през 2002 г. и този договор е подновяван няколко пъти.
Като втора точка от същото решението ОбС прие, че дава съгласие г-н Илиев да изпълнява временно и длъжността Управител на „МБАЛ” гр. Тополовград до провеждането на нов конкурс. Това се налага тъй като болницата в гр. Тополовград остана временно без управително тяло, а без ръководител на заведението то не може да функционира.
На 30.07.2010 г. излезе Закона за изменение на закона за лечебните заведения. Той дава срок на общинските болници до началото на м. ноември 2010 г. да се преструктурират по изискванията на закона и медицинските стандарти. Предложението за нашата болница е да стане болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация. Само шест болници от цялата страна са заявили такъв статут. За Южен централен район това е болницата в Любимец.
През м.септември предстои заседание на Областния съвет по здравеопазване. Община Любимец е заявила пред него, както е изпратила искания до НСОРБ и до Министерството на здравеопазването за преструктуриране на болницата. До м. октомври ОбС трябва да вземе решение, с което да приеме нов Учредителен акт и нов Устав на болницата.