gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 2910

От 17 септември в гр. Любимец започна подмяна на уличното осветление. Досега съществуващите осветителни тела се демонтират и на тяхно място се поставят нови. Обновяването на осветлението ще обхване всички улици в града и на всеки електрически стълб ще има лампа. Новите рогатки са светодиодни LED осветители от 30W и 50W, с висок светлинен добив, с висока степен на енергийна ефективност, добре компенсирани и с дълъг живот. Така ще се повиши осветеността по улиците в тъмната част от денонощието, а в същото време ще се намали разхода за електроенергия. Монтирането на новото осветление не изисква подмяна на ел. инсталацията, а ще се използва досега съществуващата.

Общинското ръководство предвижда със старите осветителни тела да се обнови и допълни осветлението в селата.

IMG 2934

В рамките на близо три месеца ще се монтират общо 1 815 бр. LED осветителни тела, а в парковете и някои общински терени - автономни фотоволтаични лампи /солари/.

Дейностите, се изпълняват в рамките на проект „Внедряване на енергийно ефективно улично осветление в град Любимец“, съгласно Договор за изпълнение между Министерство на енергетиката и община Любимец по Национален план за възстановяване и устойчивост.