gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

0839

Продължава изграждането нa нoвaтa околовръстна yлицa в гр. Любимец. Интензивната работа на строителната фирма дава видими резултати. Всички подземни и отводнителни съоръжения са завършени, а в момента машините полагат първия слой асфалт. Както писахме по-рано, оĸoнчaтeлнoтo зaвъpшвaнe нa oбeĸтa и пycĸaнeтo в eĸcплoaтaция, ce пpeдвиждa дa бъдe в ĸpaя нa гoдинaтa.

0833

Общата дължина на улицата е 2 748 м., а изградените отклонения за кв. „Георги Добрев“ през улиците „Първи май“ и „Здравец“, както и за Индустриалната зона на града, са допълнително удобство за живеещите в квартала.

Завършването на улицата и пускане на движението по нея ще доведе до намаляване на трафика от тежкотоварни автомобили, до по-удобна транспортна свързаност за транзитно преминаващите превозни средства и не на последно място – по-малко замърсяване на въздуха.

В момента екипи на строителни фирми работят по няколко значими обекта в Любимец и един в с. Малко градище. Това са:

  • изграждане на околовръстна улица в Любимец;
  • цялостна подмяна на покрива на НУ „Захари Стоянов“;
  • рехабилитация и асфалтиране на 10 улици в града, благоустрояване на междублокови пространства и реконструкция на съществуващи паркинги;
  • външно и вътрешно обновяване на административната сграда на Градски стадион „Любимец“
  • обновяване на покрива на кметството в с. М. градище.

20240808 134638

Изпълнението на всички обекти върви по график, а строителните екипи спазват т.н. линейни графици за изпълнение на строителните дейности.    

 

Снимки от изграждането на околовръстната улица

 

Община Любимец благодари за любезното съдействие на Светослав Диханов за предоставяне на снимковия метериал.