gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 2294

 

13-годишният състезател по борба, от Спортен клуб по борба „Любимец – 2015“ Борис Борисов, спечели първа престижна шампионска титла по пътя на спортното си развитие. Борко тренира от 6- годишен и до сега има спечелени 25 медала от различни състезания в индивидуалния спорт. От последната надпревара по борба в свободен стил, провела се в гр. Горна Оряховица, в дните 18 и 19 май, младият състезател заслужено спечели Първо място и приза „Шампион“ в категория „Деца“ - Втора група до 59 кг.

„Борко стана шампион на България в тази категория. Много съм щастлив с успеха му. Той го заслужава! По време на подготовката той полагаше много усилия и резултатът не закъсня! Знаех, че ще победи!“ – сподели треньорът му Димитър Тръндев.

IMG 2299

„Да спечелиш Първо място и титлата „Шампион“ на Държавно лично отборен шампионат е плод на много положен труд както от състезателя, така и от неговия треньор. Горд съм, че това младо момче и неговият треньор, успяха да преборят силната конкуренцията и да прославят името на Любимец и спортния клуб по борба. Пожелавам им много успехи занапред! Бъдете живи и здрави!“ – каза кметът на общината Анастас Анастасов. В знак на признание към труда и постигнатите резултати, от негово име Секретарят на общината Христо Христозов, връчи на Борко велосипед, а на неговия треньор почетна грамота и плакет.

В последното състезание се състезаваха и други състезатели от клуба: Петър Пашкулов, Александър Шекиров, Ангел Груев, Стойчо Вълев и Димитър Димитров, които за съжаление не успяха да стигнат до медалите.