gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 1386

„Да бъде здрава, плодородна и успешна година!“ пожелаха малките лазарки от Трета група „Палавите котенца“ към ДГ „Рай“. Облечени в народни носии и накичени с венчета от цветя, те огласиха с песни, танци и наричания за здраве и берекет сградата на община, където бяха специални гости на кмета Анастас Анастасов.

Както повелява празникът, лазарките хвърляха цветя във вода, наричаха за здраве в дома, в стопанството и за хората от цялата община, изпълниха ритуала „Шеталици“ и изиграха хорце с кърпи, наречени „кланячи“.

IMG 1426

В края на обреда, в знак на благодарност към гостоприемството на домакина, те го дариха с тъкана кърпа с народни шевици и му поднесоха сладка питка.

Учителките Стефка Маркова, Мариета Димитрова и музикалния ръководител Евелина Стоименова се бяха постарали децата да изпълнят пролетния празник с много любов и настроение.

IMG 1448

В края на празничната програма Анастасов благодари на децата за отличното представяне, пожела им да бъдат най-вече здрави, щастливи и да продължават и в бъдеще да бъдат добри ученици, а на всяко присъстващо дете той подари торбичка с лакомства.

 

Снимки от празника