gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 1267На 17 април, окончателно приключиха ремонтните дейности по обновяването на Гробищния парк в Любимец. Всички основни алеи са асфалтирани, а една част от тях са осветени с електрически лампи.

Но строителството в града продължава. В момента усилено се работи и по изграждането на нова околовръстна улица. Тя започва от Републикански път Е-80 / Харманли – Любимец – обход запад/, минава през изградения надлез над жп линията, продължава западно от кв. Георги Добрев и се включва в ул. „Ивайловградска“ - пътя Любимец – Лозен – Белица чрез кръгово кръстовище. Има изградени връзки с улиците „Първи май“ и ул. „Здравец“, което допълнително улеснява движението и достъпа на живеещите в тази част на града. Общата дължината е 2.75 км., а идеята на общинския екип е да освободи града от трафика на тежкотоварни камиони, автобуси и други транзитно преминаващи автомобили.

IMG 1271

В момента на строителния обект се поставя последният слой чакъл, след което предстои профилиране и полагане на асфалтова настилка. Фирмата-изпълнител работи и по изграждане на кръговото кръстовище и система от съоръжения за отводняване на околовръстната улица от посока Белица.

IMG 1253

Новата връзка със селата Лозен, Малко градище и от там за Ивайловград не само ще облекчи трафика през централната част на града, а ще спомогне за по-малко предпоставки за ПТП, по-малко шум и по-удобен достъп с индустриалната част на града.

Изграждането на новата улица е част от изпълнението на Общинския план за развитие на града за тази година. Окончателното завършване на обекта и пускането в експлоатация се предвижда да бъде в края на годината.