gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

zlatna kamila 23

 

С дебютното участие на международен театрален фестивал и множество изнесени спектакли в страната, Театралната група „Стойчо Мазгалов“ – НЧ "Братолюбие-1884" гр. Любимец доказа, че е една от най-добрите в страната за любителско творчество.

Самодейците от местния театър, с режисьор Неда Колева, заслужено получиха голямата награда „Златната камила“ от Международния фестивал на любителските театри „Велко Кънев“ в Тополовград 2023, за представянето на спектакъла „Езоп – лисицата и гроздето“ от Гилерме Фигейреду. Във фестивала участваха 19 състава от 6 различни държави.

Призът им бе връчен лично от Калин Сърменов, председател на журито, който сподели, че участието е било на изключително високо ниво: „Това са хора, които са дали от душата си, хора, които раздават себе си. Това е всеотдайност!“

Освен голямата награда на фестивала, актьорите от НЧ „Братолюбие-1884“ отнесоха и първа награда за мъжка роля. Тя бе връчена на д-р Сашо Севов, който се бе превъплътил в ролята на разказвача на басни Езоп.

zlatna kamila 2 23

Благодарим Ви - Сашо Севов, Нели Ванкова, Михаил Димитров, Румяна Стамова и Атанас Жишев, затова, че станахте любимците на фестивала, че ни накарахте да бъдем горди и показахте, че когато има желание, амбиция и любов към изкуството, успехите не закъсняват.

Искрени благодарности и признателност към труда на режисьора Неда Колева, която повярва на таланта и възможностите на участниците в пиесата и направи от тях истински актьори, достойни за златния приз.

Желаем здраве и творчески успехи на всички! И нека тази „Златна камила“ не бъде последна!