gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 8847

„Благодарим Ви за подкрепата и съдействието. Без вашата помощ Стелиян нямаше да може да пътува за Германия и да се състезава в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин. От името на Стели, от името на директора и учителския колектив на ЦСОП „Стефан Василев“ Свиленград, изказвам нашите искрени благодарности!“ – каза Маргарита Петрова, учител на Стилян Гюзелев. Тя, заедно с младият състезател, посетиха кмета на община Любимец Анастас Анастасов и му подариха отличителните символи на игрите – тениска и плюшено сърце с логото на Спешъл олимпикс.

„Много ми хареса в Берлин. Пътувах със самолет, намерих си нови приятели и искам пак да отида, за да спечеля!“ – сподели Стелиян Гюзелев след завръщането си от състезанието. Той се класира на осмо място в крайния резултат, но за него и за всички нас, това е голяма победа. Десетокласникът е един от четиримата атлети от отбора по лека атлетика, който представи България на най-голямото приобщаващо спортно събитие в Германия. Бе номиниран и избран да влезе в отбора по лека атлетика след националното разпределение на квотите по спортове и по общини.

Състезанието се проведе в пepиoдa 17 – 25 юни 2023 гoдинa, а в него yчacтвaха пoвeчe oт 7000 aтлeтa c интeлeĸтyaлни зaтpyднeния в 26 cпopтa и в 2 дeмoнcтpaтивни cпopтa oт 190 нaциoнaлни дeлeгaции.

Стелиян Гюзелев е жител на гр. Любимец и ученик в 10 клас в ЦСОП „Стефан Василев“, гр. Свиленград.

IMG 8852