gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 7920

Пъстро празнично шествие от деца, ученици, преподаватели, културни и просветни дейци премина от Централния градски парк до пл. „Трети март“. Светлият и свят празник, посветен на културата и писмеността ни, бе уважен от всички детски и учебни заведения в общината.

И тази година всяко училище и състави към местното читалище се постараха да покажат най-доброто от себе си - мажоретни танци, изпълнения в народен и модерен стил и актуални песни, които заслужиха аплодисментите на публиката.

IMG 7981

В началото на празничната програма, знаменна група от СУ „Ж. Терпешев“, издигна българското национално знаме, след което Кметът на общината г-н Анастасов приветства всички учители, културни деятели и жителите на града с думите: „24 май е ден, който обединява! Денят, в който един народ отбелязва духовното си пробуждане и вечния си стремеж към усъвършенстване чрез словото, образованието, науката и културата! Това е денят на учителя, на ученика, на родното училища!“. От негово име, в знак на благодарност към труда на учителя, Анастасия Анастасова и Християн Събев от ДГ "Рай" поднесоха стрък цвете.

IMG 7986Своето уважение към тържеството засвидетелстваха д-р Георги Станков – народен представител в 49-то НС, кметът на общината инж. Анастас Анастасов, придружен от неговите заместници, Председателят на Общинския съвет - Любимец и Директор на СУ „Ж. Терпешев“ Мария Станкова, директори на училища, детски градини, родители и др.

IMG 7942

24 май е най-светлият празник, дълбоко скътан в сърцето на всеки българин. Той винаги е бил и ще остане денят на признателност както към делото на Светите братя Кирил и Методий, така и към просветните и културни дейци в сегашно време, спомагащи за съхранението и прославата на българщината.

 

Снимки от празника