gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 7167

 

Вълнуващо пътуване във времето представиха децата от група „Мики Маус“ от ДГ „Рай“ 1. Преобразени като храбри четници, коледари, цветни лазарки и народни танцьори, малките актьори пресъздадоха различни етапи от историческото и културно развитие на нашата страна. Влязоха в ролята на хан Аспарух и разказаха за създаването на Българската държава, после обясниха за сътворяването на българската азбука от братята Кирил и Методий и за Златния век на Симеон Велики, изиграха четниците на Христо Ботев, наричаха за здраве като коледари, пяха и танцуваха за Лазаровден, разказаха за великденските яйца, за бяло-червената мартеница и др.

IMG 7247

 

Почти едночасовата ситуация на най-големите възпитаници от детската градина се проведе на 4 май и бе по проект „Аз обичам България“. Тя бе подготвена от Мария Драгиева, Димитрина Пехливанова и Ивелина Стоименова. 

IMG 7273

Специален гост на детския празник бе Кметът на общината Анастас Анастасов, който е и кръстник на групичката. В знак на благодарност към труда на децата и учителите, той подари на групата конструктор, а за всяко дете торбичка с лакомства.

 

Снимки от празника