gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 IMG 6944

 

Ученици от клуб „Природата и ние“ към ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ демонстрираха знания, получени в часовете по „Човекът и природата“. Те, заедно със своя преподавател Елисавета Тодорова и екип от педагози от училището, изнесоха открит урок на тема „Една земя, един народ, едно бъдеще“. Иновативният начин на преподаване и усвояване на знания се състоя на 21 април в местността „Глухите камъни“ и бе свързан с Международния ден на земята.

IMG 6952По време на урока г-жа Тодорова разказа за видовете енергийните източници, за природните ресурси, за опазването на природата и др., а за да бъде по-интересно, изпитваше децата под формата на игра. Тя бе подготвила различни тематични въпроси, на които участниците отговаряха, а за всеки верен отговор, получаваха точки. Това бе още един стимул да дават бързи и верни отговори.

IMG 6945Друга интересна игра за учениците бе само по цвета на контейнерите за отпадъци да се ориентират какво трябва да изхвърлят в тях, както и да пренаредят разменения отпадък в подходящия съд.

Преди урока имаше изненада за учениците. По покана на учителския колектив, местният екскурзовод Константин Кьосев, известен с краткото си име Кунчо, разказа за Глухите камъни, за времето, в което са съществували и какви находки са открити там. Не пропусна да им подари от неговите ръчно изработени амулети за здраве и успех, както и да им демонстрира как се движат багетите в определени ситуации.

IMG 6927

IMG 6933