gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 6465

Днес е ден за радост, ден за признателност, ден за гордост и самочувствие! Днес е Трети март – Националният празник на Република България!

Затова днес, на едноименния площад в Любимец, носещ най- българското име, се събраха родолюбиви любимчани, дошли да почетат героите, отдали живота си за свободата на Родината и заедно да отпразнуват 145-годишнина от Освобождението на България от турско робство.

IMG 6441

За да повдигнат духа на присъстващите, четвъртокласници от НУ „Хр. Ботев“ изнесоха въздействащ и затрогващ рецитал, посветен на празника, а мажоретната група към групата на занимания по интереси към училището повдигна българския дух.

IMG 6439

 

Празникът бе уважен Председателят на Общински съвет Любимец Мария Станкова, Кметът – Анастас Анастасов, придружаван от ръководния състав на общината, от д-р Георги Станков членове на Ротари клуб „Любимец“ и Лайънс клуб „Любимец“, Директори на училища, учители и ученици, представители от различните политически партии и разбира се много родолюбиви любимчани.

IMG 6420

Тържествената церемония започна в 11.00 ч., под звуците на химна на Р България, а знаменната група от СУ „Ж. Терпешев“ издигна националния флаг.

IMG 6428

В духа на героизма и национална гордост инж. Анастасов -Кмет на община Любимец поздрави всички жители на общината по повод националния празник. В своето емоционални приветствие той каза: „Нека в този тържествен ден, в който отбелязваме 145-та година от Освобождението на България отдадем почит, прекланяйки глави пред паметниците на знайни и незнайни родолюбиви българи, които със своята саможертва подготвиха, проправиха пътя на нашето Освобождение и останаха достойни граждани на своята Родина. Нека помним и реализираме техните идеи, завети, мечти за силна и свободна България!“ След това всички сведоха глави и с едноминутно мълчание да почетоха паметта на загиналите.

IMG 6459За да подсилят празничното настроение самодейци от балет „Ейнджъл“ и ТС „Сакарци“ показаха красотата на българските динамични танци.

IMG 6479Предвождани от българския трибагреник официалните представители, както и всички присъстващи, в организирано шествие се отправиха от центъра към паметника в градския парк, издигнат в чест на загиналите във войните и положиха венци и цветя в знак на преклонение.

 

Снимки от празника