gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

na gosti v babaeski

След известно прекъсване, Клуб „Приятели 50+“ възстанови традициите и отново гостува на своите приятели от гр. Бабаески - Турция. Причината за посещението бе отправена покана от Фатма Йозкан – Председател на организацията за изселници от България, които живеят в турския град. „Дори двегодишното прекъсване, поради КОВИД обстановката, не успя да прекрати прекрасните взаимоотношения с нашите приятелите от Бабаески. Както се казва „Старото приятелство ръжда не хваща“. Много сме доволни от гостоприемството, приятелското и добросъседско отношение, с което ни посрещнаха. Тук е моментът да благодаря и на кмета на община Любимец Анастас Анастасов за съдействието и подкрепата, които винаги указва на клуба. Благодарение на осигурения безплатен транспорт до там, по-голяма част от членовете на клуба имаха възможност да присъстват.“ – каза Валя Бозалиева – ръководител на Клуб „Приятели 50+“, след завръщането си в Любимец.

na gosti v babaeski 2

В рамките на два дни – 14 и 15 декември, приятелската делегация посети градовете Бабаески и Лозенград. Тя имаше възможност да разгледа културни и исторически забележителности в региона, включително и къщата-музей на Цар Фердинанд, да гостува на кмета на турския град Абдула Хаджъ и представители от Търговската камара. 

na gosti v babaeski 3

Освен да бъде запазена традицията в опознаването на културата и бита на хората от двете страни на границата, членовете на двата клуба искат да запазят приятелството по между си. В знак на благодарност, гостите от Любимец поканиха своите домакини при първа възможност да гостуват в България.