gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

       BG                    LOGO                ES

На 18.05.2020г. между Държавен фонд " Земеделие", МИГ Любимец - Ивайловград и Община Любимец бе подписан договор за отпускане на финансова помощ по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., подкрепена от ЕЗФРСР на стойност 335 993,36  лв. 

Обектът, който предстои да се обновява, е сградата на бившия военен гарнизонен стол, находяща се на ул. „ Църковна” в град Любимец.

Общата цел на настоящото проектно предложение е насърчаване на социалното приобщаване и повишаване качеството на живот в гр. Любимец и общината като цяло, чрез подобряване на материалната база и осигуряване на здравословна и безопасна среда на населението. Проектното предложение предвижда подобряване на енергийната ефективност в административната сграда в гр. Любимец, в която се помещава дневния център за стари хора. Проекта е изготвен, съгласно предвидени мерки за енергийно спестяване от разработени доклади за енергийно обследване и действащите законови норми. Основна цел: Преодоляване на изолираността на възрастното население на община Любимец, чрез създаване на условия за тяхното интегриране в обществения и културен живот на общината. Подцели: · Обединяване на усилията на всички заинтересовани институции за решаване на проблемите, свързани със социалната и културната интеграция на възрастното население. · Подобряване на социалната среда чрез използване на различни форми на културен диалог, творчество и подобрено качество на живот. · Разширяване на възможностите за творчески изяви на участниците в местните празници и тържества. · Изграждане на баланс между нуждите и интересите на възрастните хора.