gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 4500

 

В новопостроената църква в центъра на с. Георги Добрево, носеща имената на двамата апостоли Петър и Павел, отец Трифон Караджонов отслужи празнична литургия и извърши водосвет за здраве и благоденствие за хората от селото, за всички дарители и техните семейства.

„Църквата все още не е завършена. Предстои още много работа докато приключат ремонтните дейности, но аз съм доволен, че за година и половина успяхме всички заедно – Дарители и Инициативна група, да доведем сградата до този вид. Има още доста да се работи по Иконостаса и пода, а дворът е в доста окаяно състояние, но аз съм обнадежден, че с помощта на дарители и родолюбиви християни, ще успеем да довършим това свято дело“ – каза кметът на селото Александър Карачобанов след края на службата. От името на настоятелството раздаде хляб и риба на всички присъстващи.

IMG 4509

Първата копка и основополагащият камък на църквата се поставиха на 20.02.2021 г. Благодарение на дарения терен, финансовата помощ на община Любимец и много частни дарители, православният храм е изграден, с монтирани камбанария и позлатен кръст.

Но църква се гради не само с вяра, гради се с любов, желание и много средства! Дарителската кампания продължава, а всеки, който има възможност, може да се свърже с Кмета на с. Георги Добрево – Александър Карачобанов и да спомогне за продължаване на започнатото дело!

IMG 2354