gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 2487IMG 2491

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На едноименния площад пл. «Трети март» се събраха родолюбиви граждани на Любимец и засвидетелстваха своето уважение към Националния празник на България. На най-великата дата в българската история, любимчани отново показаха какво е родолюбие, почит и преклонение към хилядите знайни и незнайни войни, отдали живота си за свободата на Отечеството.

Официалната церемония започна в 11.00 ч. с ритуал по издигане на Националното знаме под звуците на химна на Република България, след което всички присъстващи сведоха глави и с едноминутно мълчание почетоха паметта на загиналите.

IMG 2496

 

Кметът на Община Любимец инж. Анастас Анастасов поздрави всички присъстващи с националния празник. В своето слово той припомни великия и неоценим подвиг на българските опълченци и завърши с думите „Честит Национален празник на всички! Да живее България“.

Годишнината бе уважена от д-р Георги Станков – Народен представител в 47 НС, Мария Станкова – Председател на ОбС- Любимец,ръководители на учебни и обществени институции, учители, ученици и много граждани.

IMG 2512

 

След официалната част, празничната програма започна с емоционален рецитал и кратък спектакъл от ученици от НУ «Захари Стоянов», с класен ръководител Мария Михайлова. Те изпълниха поредица от стихове и препредадоха посланията и заветите, които ни учат да бъдем единни и сплотени.

IMG 2518

Предвождани от българския трибагреник официалните представители, както и всички присъстващи, в организирано шествие се отправиха от центъра към Паметника в градския парк, издигнат в чест на загиналите във войните и положиха венци и цветя в знак на преклонение

IMG 2552

 

Снимки от празника