gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Продължава изпълнението на проекти, свързани с ремонт и обновяване на различни обекти и терени в общината

 kanalizacia romi 21

От 12 май започнаха ремонтните дейности, свързани с канализиране на четири улици в Любимец. Това са улиците: „Роза“, „Сакар“, „Люляк“ и част от ул. „Зорница“. Предвижда се в рамките на три месеца канализационната мрежа да бъде изградена. Машините са на терен и усилено работят по отделните фази на изпълнение на заложените дейности.

Това е първият етап от канализационната програма, която община Любимец ще изпълни за тази година. След реализирането му предстои втори, който ще включва канализиране на улиците „Панайот Волов“ / бивша „Безименна“ / и „Кавала“.

Ремонти и рехабилитация на уличната мрежа са само част от заложените дейности в инвестиционната програма за развитие на общината. Въпреки пандемичната обстановка, ръководния екип не е преставал да работи по изпълнението на редица проекти, свързани с обновяване на сгради, създаване на спортни терени, ремонт на културни институции и др.

IMG 0083Пример за добра организационна и ефективна работа е изпълнението на проект „Реконструкция и изграждане на Дневен център за стари хора”. Това е сградата на бившия военен гарнизонен стол, който се намира на ул. „Църковна” в град Любимец /срещу НЧ „Братолюбие-1884“/.Проектът включва основен ремонт и реконструкция на сградата и се изпълнява чрез Местната инициативна група Любимец – Ивайловград.

IMG 0092Друг проект, по който общината работи, е изграждане на открита площадка за фитнес. Мястото на площадката е в района на градския стадион на площ от 200 кв. м. До дни ще бъдат монтирани комбинираните фитнес уреди – преса за гърди, тренажор за крака, ръце, рамене и гръб; успоредка; гребен тренажор; лежанка; троен лост за външно ползване, кростренажор, уред за въздушно ходене и велоергометър. Те ще бъдат подходящи за провеждане на спорт на открито, както от подрастващи, така и от възрастни.Теренът е ограден с еднометрова ограда и покрит с ударопоглъщаща настилка.

От досегашната работа на администрацията е видно, че през последните няколко години се полагат усилия за създаване на условия за развитието на масови и индивидуални спортове. Пример за това са изградените до момента 2 големи спортни зали с по няколко прилежащи терена за спорт на открито и шест допълнителни спортни площадки.

В момента администрацията работи и по изготвянето на технически проект за реконструкция и рехабилитация на градския стадион. Паралелно с това се обсъжда идея и за изграждане на площадка за скейтборд и мини игрище за каране на велосипеди. Строежът на тези съоръжения ще бъде през следващата година.

Едновременно със спортните проекти се изпълняват и такива в сферата на културата. Единият е за доставка и монтаж на сцена на открито в с. Лозен, заедно с прилежащо оборудване към нея – осветление, модерно озвучаване и др., а другият е свързан с цялостното обновяване на зрителната зала в НЧ „Братолюбие-1884“.

chitalishte zala 21Това са само част от заложените дейности, по които администрацията работи на този етап. Списъкът с приоритетните обекти за изпълнение е доста по-обширен, но кметът Анастасов е убеден, че поставените задачи ще бъдат реализирани и ще се постигнат добри резултати, допринасящи за облагородяването и развитието на града и общината.