gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 IMG 0054

От днес, 14 април, кухните на Домашният социален патронаж и Детска ясла разполагат с ново и по-добро кухненско оборудване. Община Любимец осигури средства за обзавеждането на двата кухненски блока с конвектомати за приготвяне на храна на десет нива и планетарни миксери с купа, снабдени с различни приставки за бъркане и месене. В яслата допълнително се доставиха хладилник, фризер и кухненска посуда, включваща тенджери и тави.

IMG 0045Новите конвектомати са с много по-голям капацитет на работа. Те ще спомогнат за по-бързото, полезно и по-лесно приготвяне на храната, което ще оптимизира и разходите за социални услуги.

Социалният патронаж приготвя и разнася храна на почти 350 патронажни лица от цялата община, доставя храна на учениците от 1 до 4 клас и предоставя обяд за пациентите от специализираната болница в града.

Броят на желаещите да се възползват от социалната услуга непрекъснато нараства и това налага общинският екип да търси варианти, с които едновременно да повишава качеството на приготвянето на храната и в същото време да не бъде толкова трудоемко.

Обновяването и подобряване на условията в тези заведения е потвърждение за последователната работа на общинската власт в социалната политика. Водени от грижата за възрастното население и предлагане на качествена храна за най-малките, екипът на общината успя да постигне оптимални резултати.

Само преди две години кметът на общината осигури инвестиция за над 300 хил.лв., с които изцяло ремонтира и оборудва кухненските блокове на патронажа и яслата със съвременни домакински и ел.уреди: готварски печки с плочи, фурни, скари, абсорбатори, картофобелачка, зеленчукорезачка, съдове за разнос на храна, стирилизатори и др.