gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 samodeici 21

Уважаеми самодейци от община Любимец,

За мен е чест да Ви поздравя по повод 1 маpт – Деня на любителското изкуство и художествената самодейност!

Това е един чудесен празник за всички Вас, които не жалите време и сили да работите за запазването на българската традиция и култура. Вие сте тези, които в забързания динамичен делник, след работния ден - всеки в своето професионално поприще, отделяте време за културна самодейност.

В нашия град и в читалищата в селата от общината работят различни състави. В това своеобразно поле на духовността творят заедно хора от различни възрасти и различни професионални гилдии, но всички обединени от своята любов към народното творчеството и красотата към българския фолклор и изкуството. Плодовете на Вашия труд, както и на труда на читалищните работници ние, гражданите, виждаме на всеки празник, на всяка светла дата от националния календар.

Затова Ви пожелавам да бъдете здрави, изпълнени с позитивизъм, вдъхновение, удовлетворени и обсипани с безброй творчески идеи! Чрез самодейното творчество превръщайте песните, танците и театралните спектакли в синоним на красота и талант, а ние да им се радваме и да се зареждаме с онзи особен дух, който само изкуството може да дари на човека.

Честит празник!

 

С уважение: инж. Анастас Анастасов - Кмет на община Любимец